Шланги харчові — категорія продукції, до якої застосовуються жорсткі вимоги щодо матеріалів і технології виробництва. Харчові шланги повинні виготовлятися з високоякісного поліуретану, розробленого на основі модифікації полікарбонідов, піддається складного циклу очищення. Шланги харчові повинні відповідати екологічним вимогам, включати в свій склад лише «чисті» компоненти, що виключають можливість утворення сторонніх домішок.
Шланги такого роду активно застосовуються в промисловості, особливо в галузях з жорсткими вимогами до чистоти продукту і екологічності процесів. Армування, додає жорсткість конструкції, виконується спіраллю з нержавіючої сталі і гарантує високу захист від механічних пошкоджень. Харчові шланги характеризуються вкрай високими технологічними властивостями, невеликою вагою, високою гнучкістю і стійкістю до впливів агресивного середовища і з'єднань.
Харчові шланги вільно функціонують при температурах від мінус до плюс сорока дев'яноста градусів за Цельсієм, стійкі до їх перепадів; більшість моделей сучасних харчових шлангів розраховані на короткочасне збільшення температури до ста двадцяти п'яти градусів, а товщина стінок харчових рукавів дозволяє ставити широкі рамки внутрішнього тиску.
Якщо вам необхідний надійний, безпечний і екологічний елемент для специфічної розподільної системи, пов'язаної з харчовим виробництвом – то такий шлаг був і залишається кращим рішенням. Варто відзначити, що без використання таких елементів легальне функціонування підприємств виробляють харчові продукти неможливо.